Nasi met bloemkoolrijst. Basisrecept.
Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
1 bloemkool
1 wortel, fijn gesneden
2 tenen knoflook
1 ui, fijn gesneden
1 prei, in ringen gesneden
theelepel kurkuma
theelepel paprikapoeder
halve theelepel gemberpoeder
peper naar smaak
scheut soja saus (komanan)
kokosolie om te wokken
Hoe maak je deze bloemkool nasi?
Maal in de keukenmachine de bloemkool (roosjes maar ook de stronk) tot korrels. Zorg dat het niet te fijn wordt want dat wordt het een natte drab.
Zet een wok op het vuur en doe daarin een flinke scheut olie. Fruit hierin de ui met de knoflook aan. Voeg nu de kruiden (paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma) toe en bak dit heel even mee.
Voeg daarna de sojasaus toe en breng op smaak met wat peper. Roer alles goed door elkaar en voeg nu de prei en de wortel toe en bak dit 2-3 minuten mee.
Nu is het tijd om de bloemkool toe te voegen. Roerbak dit voor zo’n 3-4 minuten totdat alles goed warm is.