Gezonde granola
BENODIGDE INGREDIËNTEN VOOR GEZONDE GRANOLA ZONDER SUIKER OF GLUTEN
- 250 gram havermout
- 100 gram ongezouten en ongebrand noten
- 50 gram zaden en pitten (zoals pompoenpitten, zonnebloempitten of sesamzaad)
- 50 gram kokosolie
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 teetepel kaneel
- 1 snufje zout
- 30 gram kokosschaafsel
- 2 handen rozijnen of moerbeien of gedroogde ongezwavelde abrikozen
INSTRUCTIES
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg olijfolie toe
- Roer de olie en overige ingrediënten zonder de rozijnen/moerbeien/abrikozen door elkaar totdat alles bedekt is met een laagje olie.
- Verdeel het granolamengsel gelijkmatig over het bakpapier
- Rooster de granola 30 tot 40 minuten in het midden van de over. Schep iedere 10 minuten alles om.
- Laat de granola afkoelen. Bewaar in een goede afgesloten weckpot of trommel
Tip: De gezonde granola moet een goud/bruin achtige kleur hebben. Wanneer je merkt dat dit niet het geval is. Doe bakplaat met granola dan nog voor enkele minuten terug in de oven.
Moerbeien zitten met vol met vitamine C en veel andere vitamine en mineralen. Ze bevatten dus veel anti-oxidanten.