Forcaccia van amandelen bevat geen tarwe of gluten en is heerlijk van smaak! Varieer met kruiden en topping naar eigen voorkeur. Forcaccia is ook heerlijk bij een salade of als bijgerecht.
Recept Forcaccia van amandelen
Ingreiënten voor 4 personen:
150 gram amandelmeel
30 gram fijn gemalen lijnzaadjes
1 theelepel bakpoeder
1 snufje keltische zeezout
2 biologische scharreleiwitten
150 ml plantaardige melk naar keuze
1 tomaat in dunne plakjes gesneden
1/2 theelepel gedroogde tijm
1 potje goede pesto ( of maak deze zelf)
Zó maak je de forcaccia
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop in een grote kom de eiwitten tot er voorzichtige pieken ontstaan.
Schep de geslagen eiwitten voorzichtig door het deeg.
Schep het deeg op het bakpapier. Vorm het met de achterkant van een lepel tot een cirkel van ongeveer 2 cm. dik.
Bestrijk de forcaccia met pesto en verdeel de tomaat erover. Bestrooi de forcaccia met tijm.
Zorg dat hij niet te bruin en te knapperig wordt.