-
1 eetlepel kokosolie
-
1 teentje knoflook (fijngehakt)
-
1 stukje gember (fijngehakt, geschild, ca. 2 cm)
-
1 stengel bleekselderij (fijngehakt)
-
1 middelgrote winterwortel (geschrapt, in blokjes)
-
450 gram gekookte bieten (indien nog nodig geschild, in blokjes)
-
1 theelepel korianderpoeder
-
1 theelepel komijnpoeder
-
1 liter groentebouillon
-
150 milliliter kokosmelk
-
2 lente-/bosuitjes (of preitje in dunne ringen)
- 1/2 spaanse peper in kleine stukjes gesneden
Bereiden bietensoep
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de gember, bleekselderij, wortel, prei, spaans pepertje en bieten circa 5 minuten. Voeg op het laatst de knoflook toe.
- Voeg de koriander en komijn toe en bak even mee. Schenk de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
- Giet de kokosmelk erbij en pureer de soep met een staafmixer.
- Zeef de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de soep in kommen en bestrooi met de bosui
Wil je de soep iets steviger? Voeg dan een zoete aardappel in blokjes gesneden samen met de wortel toe.