Voedingsdeskundige

Voedingsdeskundige

Voeding en gezondheid.

Gezond zijn is niet altijd zo zo vanzelfsprekend. Bij ziekte beseffen we steeds meer de rol die voeding bij onze gezondheid speelt. Als voedingsdeskundige heb ik mij gespecialiseerd in voeding en gezondheid. Voeding is van groot belang voor de gezondheid van de mens. Naast ademhalen, slapen en voortplanten is eten één van de vier basisfuncties van het leven. Je prestatie van vandaag is op het eten van gisteren!

Gezonde voeding

Goede voeding is belangrijk voor een gezonde spijsvertering en dus voor je immuunsysteem. Het heeft een reinigende en opbouwende werking en geeft energie. Ongezonde of slechte voeding daarentegen vervuilt het lichaam en zorgt uiteindelijk voor ziekte en ongemak. Als voedingsdeskundige richt ik me zowel op preventie als behandeling van klachten. Je klachten vertellen je iets en daar moet je iets mee doen. Door alleen een symptoom te behandelen verschuif je de klacht en ontstaat er weer een nieuwe klacht. Door samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de verstoring en verbanden te leggen kan aan herstel gewerkt worden.

Klachten door een slechte darmflora

Veel klachten ontstaan door een verstoorde darmflora. Dit leidt tot een verstoord immuunsysteem waarin ontstekingen de vrije hand krijgen. Denk bijvoorbeeld aan fybromyalgie, diabetes II, huidaandoeningen zoals eczeem,  maagproblemen, darmproblemen, verlaagde weerstand, chronische vermoeidheid en zelfs een burn-out. Deze laatste wordt tegenwoordig steeds meer met succes via de darm behandeld. Mijn specialisme is het herstellen van de darmflora/immuunsysteem en de vaak daaraan gerelateerde chronische aandoeningen.

Suppletie

Behalve voedingsdeskundige en darmtherapeute ben ik gespecialiseerd in suppletie. Veel chronische klachten vinden hun oorsprong in een voedingstekort. Dit kan tot vele stoornissen in onze stofwisseling leiden. Het lichaam zal bepaalde functies niet meer kunnen uitoefenen en dit zal leiden tot een verminderd lichamelijk en mentaal functioneren.Suppletie kan zowel curatief als preventief uitkomst bieden.

Werkwijze

Tijdens het eerste contact vraag ik vaak een paar dagen een eetdagboek bij te houden. Op de eerste afspraak kunnen vullen we een anamnese. Tesamen met het eetdagboek en afhankelijk van de klachten stippelen we dan een lijn uit. Het kan zijn dat eerst een iriscopie en eventueel bloedonderzoek de beste weg is, maar dat hoeft lang niet altijd zo te zijn.