Eiwitpannenkoek kent veel voordelen boven de traditionele Hollandse pannenkoeken. Zo bevatten ze geen gluten, suiker of melk. Eiwitten zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid. De aminozuren in eiwitten zijn onder meer verantwoordelijk voor de stofwisselingsprocessen in het lichaam en spelen een rol bij de aanmaak van onder andere weefsels, hormonen en enzymen. Daarnaast bevatten eiwitrijke voedingsmiddelen weinig koolhydraten. Dit betekent dat ze de bloedsuikerspiegel stabiel houden en je langdurig een verzadigd gevoel geven. Dit helpt je zeker als je wat gewicht wilt verliezen. Je zult dan namelijk minder snel trek in tussendoortjes krijgen. Eiwit pannenkoeken zijn lekker gemakkelijk te maken. Bovendien kun je eindeloos variëren en zijn ze ook nog eens gemakkelijk voor de lunch mee te nemen. Dit alles maakt de eiwitpannenkoek wel een zeer goede broodvervanger!
Recepten Eiwitpannenkoek
Ingrediënten voor 2 pannenkoeken
2 eiwitten (geen dooiers dus!)
2 eetlepels hüttenkäse
2 eetlepels havermout
beetje kaneel
grasroomboter, ongezouten
vers fruit naar keuze (frambozen, halve banaan of ander fruit)
Zo maak je het klaar
Splits het eigeel van het eiwit. Gebruik het eiwit en meng dat met de hüttenkäse, havermout en kaneel. Mix het met een staafmixer tot een beslag Vet een kleine bakpan in met roomboter en doe de helft van het beslag erin. Met de deksel erop gaar laten worden en dan omkeren. Lekker met vers fruit! Door de grote hoeveelheid eiwitten die ze bevatten vullen deze pannenkoeken super goed.